Έπεσαν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση – Ξεκίνησαν οι εργασίες

Κοινοποιήστε ...

Επεσαν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση στα γραφεία της περιφέρειας ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον περιφερειάρχη Αττικής κ.Πατούλη και της εταιρίας Intrakat που έχει αναλάβει το έργο.

Παρόντες ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου, τον Διευθυντή επικοινωνίας, Ανδρέα Δημάτο, τον κ. Στράτο και τις ιστορικές μορφές του συλλόγου Σεραφείδη και Μαύρο. Επίσης στην Περιφέρεια ήταν και ο πρότζεκτ μάνατζερ της Αγιά Σοφιάς, Δημήτρης Ανδριόπουλος και άνθρωποι της Dimand.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης,ανέφερε:

«Χαίρομαι που πριν λίγο καιρό πρόεδρο καθίσαμε σε αυτό το γραφείο και δώσαμε κάποιες υποσχέσεις. Αυτές οι υποσχέσεις υλοποιούνται πλέον βήμα βήμα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά αυτή εδώ η σημερινή υπογραφή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και χαίρομαι ιδιαίτερα»,

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απο την μεριά του ανέφερε: «Θέλω κι εγώ από τη μεριά μου να ευχαριστήσω για την προσπάθεια. Πρέπει όμως να πούμε ότι αυτή είναι η προτελευταία υπογραφή. Η βασική και ουσιαστική υπογραφή για να τελειώσει το γήπεδο μας είναι αυτή που θα κάνει η Περιφέρεια με τον Ερασιτέχνη. Αυτό μας επείγει. Αυτό που υπογράφουμε σήμερα είναι ένα έργο του Δημοσίου. Η Περιφέρεια φτιάχνει έναν δρόμο που έχει σχέση βέβαια με το γήπεδο. Το ουσιαστικά για εμάς η υπογραφή Περιφέρειας-Ερασιτεχνικής. Εμείς έχουμε τελειώσει και περιμένουμε πλέον την Περιφέρεια για να μπει μέσα και να τελειώσει το γήπεδο μας».

Μετά ακολούθησε διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών:

«Κύριε πρόεδρε δείξαμε μέσα σε λίγους μήνες ότι πράττουμε ό,τι έχουμε υποσχεθεί. Υποσχόμαστε ότι θα υπάρξει και αυτή τη υπογραφή με τον Ερασιτέχνη»

«Μέχρι πότε. Να πούμε πότε, να πούμε μέρα; Μια ημερομηνία».

«Την ημερομηνία θα την δώσει η Υπηρεσία μας όμως οφείλω να σας πω όμως ότι κάναμε έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες και παρότι είχαμε πει ότι αυτή η υπογραφή θα μπει μάλλον μετά τις γιορτές χαίρομαι που καταφέραμε να γίνει είκοσι περίπου μέρες πριν. Το ίδιο θα κάνουμε και για τις άλλες ενέργειες. Ό,τι λέμε θα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο νωρίς».

Ο πρότζεκτ μάνατζερ της “Αγιά Σοφιάς” Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέφερε:

«Θέλω απλά να τονίσω, με την ευκαιρία ότι συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την προσπάθεια, ότι το Ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ με δικά του έξοδα εκπόνησε όλες τις μελέτες του Δημοσίου έργου που είναι η υπογειοποίηση. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έκανε αυτές τις μελέτες δωρεά στην Περιφέρεια της οποίας οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να έχουν περάσει πέντε χρόνια, για αυτή την καθυστέρηση υπήρξαν διάφοροι λόγοι, αλλά η υπογειοποίηση που κάνει η Περιφέρεια αποτελεί ένα τεράστιο δώρο στους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και δημιουργεί οκτώ έξτρα στρέμματα δημοσίου χώρου. Επεκτείνει δηλαδή την πλατεία και θα μπει τέλος στο φαινόμενο όπου κινδύνευαν άνθρωποι και οχήματα όταν τελείωναν οι αγώνες. Μπορεί το έργο να είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος αλλά είναι από τα πιο σημαντικά για το δημόσιο χώρο και την ανάπλαση. Θέλω να τονίζω λοιπόν ξανά ότι είναι η πρώτη φορά που αθλητικό σωματείο χρηματοδοτεί μελέτες που τις δωρίζει στο Δημόσιο για να κάνει μια τόσο σοβαρή παρέμβαση. Θεωρώ ότι αυτά έπρεπε να ειπωθούν και να δοθούν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που μόχθησαν αλλά και στο Ερασιτεχνικό σωματείο της ΑΕΚ».

Το έργο της υπογειοποίησης ειναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία του νέου γηπέδου της Ένωσης που θα βοηθήσει κυκλοφοριακά και την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, αυτό που απομένει είναι και η υπογραφή μεταξύ της Περιφέρειας και του Ερασιτεχνικού σωματείου που θα ανοίξει τον δρόμο των εργασιών στα εσωτερικά του γηπέδου της ΑΕΚ.

Το έργο της υπογειοποίησης θα διαρκέσει 10-12 μήνες

Μοναδικές σημερινές εικόνες απο το μαγικό εργοτάξιο στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ που χτυπάει η καρδιά μας δυνατά εδώ που χτίζεται το μεγάλο όνειρο όλων των Αεκτζηδων την «Αγιά Σοφιά»! Ξεκίνησαν οι εργασίες , είχαμε σήμερα καθαρισμό περιβάλλοντος χώρου πισω απο την παλιά θύρα 3. Μείνετε συντονισμένοι

Κάντε ολοι εγγραφή στο κανάλι μας στο παρακάτω link https://bit.ly/2RpcOQq και πατήστε «καμπανάκι» για να μη χάνετε τις εξελίξεις Πλούσιο φωτορεπορτάζ στη νέα μας σελίδα στο fb aek idea-istoria εδώ http://bit.ly/2UFuiNR

Απολαύστε τα σημερινά αποκλειστικά πλάνα απο τις εργασίες εδώ 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*