Απο 10 Δεκεμβρίου και μετα ξεκινούν οι εργασίες για την υπογειοποίηση

Κοινοποιήστε ...

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της livesport οι εργασίες για την υπογειοποίηση αναμένονται να ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου .Μετα και την συνάντηση – δέσμευση της περιφέρειας με την ΑΕΚ να μη χαθει ουτε μια μέρα ,μπενουν στο φουλ οι μηχανές για την “Αγιά Σοφιά”!

Συμφωνία 1 εκ ευρώ μεταξυ περιφερειας και δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για τα συνοδευτικά εργα για την “Αγιά Σοφιά”

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ύψους 1 εκατ. ευρώ συμφώνησαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, η οποια αναφερει:

“Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων πέριξ του γηπέδου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπογραφεί το επόμενο διάστημα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων κι ελεύθερων χώρων πέριξ του γηπέδου”

Πέρα από τη συμφωνία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για τη διάθεση 1 εκατ. ευρώ στα συνοδά έργα της «Αγια-Σοφιάς», αποφασίστηκε να λειτουργήσει και ένα «παρατηρητήριο εργασιών».

Η σχετική πρόταση έγινε από τον Γιώργο Πατούλη και έγινε αποδεκτή από την πλευρά της «Ένωσης».

Η σχετική ενημέρωση της Περιφέρειας αναφέρει

«Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατέθεσε την πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή από την ΑΕΚ να λειτουργήσει, με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και των τεχνικών συμβούλων της ομάδας, “Παρατηρητήριο Υλοποίησης” του έργου, το οποίο θα παρακολουθεί σε ημερήσια βάση την πορεία υλοποίησης όλων όσων απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Μέσω του Παρατηρητηρίου θα γίνεται σε καθημερινή βάση ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, προκειμένου να επιλύονται έγκαιρα και άμεσα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συζήτησης ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται για ένα δημόσιο έργο το οποίο, για να υλοποιηθεί απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα μεριμνήσει προσωπικά προκειμένου να τρέξουν τα έργα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις».