Μακέτα Μικρογραφία της Αγίας Σοφίας του Ιουστινιανού απο τον ζωγράφο Χριστόφορο Μελλίδη

Κοινοποιήστε ...

 

Ο ζωγράφος Χριστόφορος Μελλίδης, παιδί προσφύγων, οπαδός της ΑΕΚ, φιλοτεχνεί έργα ζωγραφικής και κατασκευές, με θέμα παραδοσιακά σπίτια παλιές κρήνες και θρησκευτικά μνημεία. Διατηρεί μόνιμο εκθετήριο με λαογραφική συλλογή στις Σέρρες. Τιμήθηκε για την εργασία του με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2013 μετά την αναγγελία της ονομασίας
του νέου γηπέδου της ΑΕΚ κατασκεύασε την μακέτα της αρχικής μορφής της “Αγίας Σοφίας” της Κωνσταντινούπολης. Διαστάσεις 2.00*2.20. Ηδη ξεκίνησε την κατασκευή μικρογραφία της Παναγίας Σουμελα του Πόντου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο τέχνης “Αγια Σοφια” ειναι ζωγραφισμένο πάνω σε μουσαμά διαστάσεων 70*87 , ο κ.Χριστόφορος Μελλίδης το προσφέρει ως δωρεά στο Μουσείο προσφυγικού Ελληνισμού για την “Αγιά Σοφιά”!

Ακολουθούν δυο λόγια απο τον κ.Χριστόφορο Μελλίδη σε μια μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε στο aek idea-istoria, όπου μας μιλάει για το έργο του, για την ΑΕΚ και την “Αγιά Σοφιά” που έρχεται!

Πρόκειται για αναπαράσταση με κλίμακα της αρχικής μορφής της Αγίας Σοφίας δουλειά ενός χρόνου. Είναι με ξύλο και λαμαρίνα 4 τετραγωνικά μέτρα. Επιτέλους η ΑΕΚ, παιδί της προσφυγιάς, θα αποκτήσει το ομορφότερο γήπεδο του κόσμου. Η Αγία Σοφία θα είναι ένα στολίδι στα Αγία χώματα της Ν. ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑΣ Εκει θα λειτουργεί το μουσείο της ΑΕΚ και το Μουσείο του ελληνισμού της ανατολής…..

Ευχαριστούμε τον κ.Χριστόφορο Μελλίδη για το βίντεο που μας παραχώρησε και είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη μας χαρά που το παρουσιάσαμε μέσα απο το κανάλι μας και το site.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*