Ανακοίνωση ΚΑΕ ΑΕΚ

Κοινοποιήστε ...

Παρόντες στην προπόνηση της εθνικής θα είναι αύριο το πρωί (15/2) οι τρεις διεθνείς της ΑΕΚ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης και Δημήτρης Μωραίτης.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ οπου αναφέρει :

«H AEΚ ΒC τιμά και σέβεται την Εθνική»

Ο λόγος που η ΑΕΚ ζήτησε από τους τρεις διεθνείς της να μην ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα είναι πως θεωρούσαν πως ο Προμηθέας Πατρών είχε γνώση των θετικών κρουσμάτων πριν από το τζάμπολ του ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και παρ’ όλα αυτά αμέλησε να ενημερώσει με συνέπεια να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο και τους παίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η ΑΕΚ θεωρούσε πως ο Προμηθέας Πατρών παραβίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ζήτησε από την ΕΟΚ να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο του Κυπέλλου ανήκει στην Ομοσπονδία. Ο Προμηθέας ανακοίνωσε δύο κρούσματα κορονοϊού το πρωί του Σαββάτου (13/2), ενώ σήμερα (14/2) ενημέρωσε πως ο ένας εκ των πέντε διεθνών του που αποκλείστηκαν από την εθνική βρέθηκε επίσης θετικός.

«Λάβαμε από την ΕΟΚ τη διαβεβαίωση, ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι θα διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών,» εξηγεί την απόφασή της να επιτρέψει στους Λίνο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Κατσίβελη και Δημήτρη Μωραίτη να ενσωματωθούν στην εθνική που αύριο (15/2) μετά την προπόνηση στο ΟΑΚΑ αναχωρεί για τη Ρίγα για να δώσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ μεσα απο το aekbc.gr αναφέρει:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στην Εθνική Ομάδα, την οποία η ΑΕΚ BC ανέκαθεν τιμά και σέβεται, όπως αρμόζει στην “επίσημη αγαπημένη”, ανακοινώνει, ότι:

Οι διεθνείς μας, ήτοι οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Δημήτρης Μωραίτης, θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς λάβαμε από την ΕΟΚ τη διαβεβαίωση, ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι θα διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών.

Η ΑΕΚ BC στις περιόδους κρίσης του ελληνικού μπάσκετ σεβάστηκε αυτονοήτως την Εθνική Ομάδα και ουδόλως συμμετείχε στην πόλωση, που είχε ως απότοκο την απόσυρση διεθνών από άλλες ομάδες. Αντιθέτως, αποδέχτηκε το κάλεσμα παικτών της, και ξόρκισε την τοξικότητα εκείνων των ημερών, καθώς η Εθνική Ομάδα και η συμμετοχή σ’ αυτήν αποτελούν ύψιστο καθήκον, που υπερβαίνει τα συλλογικά πλαίσια και οι προσκλήσεις αθλητών μας συνιστούν τιμή για μας. Γι’ αυτό και ουδέποτε θα θέταμε «εν αμφιβόλλω» τη φιλοσοφία και τα «πιστεύω» μας.

Η ΑΕΚ BC εδώ και 6 χρόνια πρωταγωνιστεί σε δράσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη πως συνεργάζεται με τους πάντες σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας με αποκορύφωμα στην τρέχουσα περίοδο την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Δίνοντας σταθερά τις μάχες της εντός των τειχών, μη φυγομαχώντας όπως άλλοι, πάντα με γνώμονα τους αξιακούς της κώδικες και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο»

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*