Ευχές ΑΕΚ για τα 97 Χρόνια Ιστορίας

Κοινοποιήστε ...

Ευχές ΑΕΚ για τα 97 Χρόνια Ιστορίας

Ευχές ΑΕΚ για τα 97 Χρόνια Ιστορίας . ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΌΛΕΩΣ 1924-2021 97 Χρόνια ενδοξης Ιστορίας . Ευχαριστούμε που υπάρχεις . Χρονια πολλα ΑΕΚΑΡΑ!

Ευχές ΑΕΚ για τα 97 Χρόνια Ιστορίας

🟡⚫️Αφιερωμένα στους φιλάθλους μας τα 97α γενέθλια από την ίδρυση της ΑΕΚ!
Της μάνας όλων των προσφύγων!
Αφιερωμένα σε εσάς, που αποτελείτε τη διαχρονική δυναμική της, που στηρίζετε το μεγαλείο της και που εδώ και 430 μέρες βρίσκεστε -αναγκαστικά- μακριά της!
Πλησιάζει η ώρα για να βρεθείτε και πάλι κοντά της!
Η ιστορία είσαστε εσείς!
Χρόνια πολλά ΑΕΚ!🟡⚫️
«Υπό των εν Αθήναις και Πειραιεί εκ Κωνσταντινουπόλεως Αθλητών και φιλάθλων ιδρύεται γυμναστικός Σύλλογος υπό την επωνυμίαν «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» με έδραν τας Αθήνας». (Aπόσπασμα από το πρώτο Καταστατικό της Α.Ε.Κ.)
97 χρόνια αγώνων, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.
Με αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη στόχευση στον -από ιδρύσεώς της- σκοπό του Συλλόγου, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς την Πατρίδα, τα άτομα, την Κοινωνία και την οικογένεια, την ενίσχυση της Εθνικής αλληλεγγύης και την πρόοδο του Έθνους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον μεγαλύτερο Σύλλογο της Οικουμένης, στον Σύλλογο της Προσφυγιάς, στον Σύλλογο των Ιδεών και των συμβολισμών, στον Σύλλογο με το Δικέφαλο Αετό στο έμβλημα, με τα κιτρινόμαυρα και πορφυρά των βυζαντινών καταβολών μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Α.Ε.Κ.

97 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη βραδιά, της 13ης Απριλίου του 1924, που στο πατάρι του καταστήματος των αδελφών Αιμίλιου και Μενέλαου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, στην οδό Βερανζέρου 24, επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες παράγοντες συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Στην ιδρυτική εκείνη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, o Aιμίλιος Ιωνάς, ο Μενέλαος Ιωνάς, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Μενέλαος Καροτσιέρης, ο Τιμολέων Τάγαρης, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς.

Το έμβλημα αποφασίστηκε να είναι ο Δικέφαλος Αετός, το μεγαλείο, η δόξα και η περηφάνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που στέκει άγρυπνος φρουρός κοιτώντας Ανατολή και Δύση, και τα χρώματα το κίτρινο, που συμβολίζει την ελπίδα, και το μαύρο, για το πένθος για όλους όσους χάθηκαν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Η ΑΕΚ έπαιρνε σάρκα και οστά, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν ιδρύεται ένα αθλητικό σωματείο, αλλά μία κοιτίδα πολιτισμού, μία Ιδέα που ακουμπά στην τρισχιλιετή παρουσία του ελληνισμού στην Πόλη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο.

Μέσα σε 97 χρόνια η ΑΕΚ αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Σύλλογος του Ελληνισμού με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, συνεχείς κοινωνικές δράσεις και σπουδαία συμβολή των μελών, παραγόντων και αθλητών της σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα και γιγαντώθηκε σε δημοφιλία με τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, τα τρόπαια και τις διεθνείς κατακτήσεις της, αναδεικνύοντας κάποιους από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία και δημιουργώντας εκατομμύρια φίλους σε όλη την υφήλιο.

97 χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει, όμως το ήθος, οι αξίες, η φλόγα της Πόλης είναι πιο ισχυρές από ποτέ!

Χρόνια πολλά ΑΕΚΑΡΑ!